Οι Αρχαιρεσίες στον Δήμο Ζηρού – 1η συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 8-1-2024 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, που έχει εκλεγεί για την πενταετία 2024-2028.

Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν γεμάτη από κόσμο.

Ο πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Μαζί για τον Πολίτη» κ. Ευαγγέλου Χρήστος (με 818 ψήφους) ανέλαβε χρέη προσωρινού προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται, για να ξεκινήσει την συνεδρίαση και για να αποφασίσει στα θέματα ημερήσιας διάταξης 1-3.

Έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο κ. Ζυγούρη καθώς και στον επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης κ. Καλαντζή, που είπαν έναν μικρό χαιρετισμό και δυο λόγια για την νέα τους πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι αφού κανείς άλλος δεν θέλησε να μιλήσει, η διαδικασία προχώρησε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ακολούθησε ψηφοφορία με ανάταση της χειρός για την εκλογή  Προέδρου, αντιπροέδρου και  γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την οποία είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 2024-2026, ψηφίστηκε ο κ. Γιολδάσης Δημήτριος, από την παράταξη «Μαζί για τον Πολίτη».

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 2024-2026, ψηφίστηκε ο κ. Δήμος Χρήστος, από την παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το Δήμο Ζηρού».    

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 2024-2026, ψηφίστηκε ο Παπαδιώτης Ευάγγελος από την παράταξη «Μαζί για τον Πολίτη».

Να σημειώσουμε ότι ο εκλεγείς πρόεδρος έλαβε 13 ψήφους, από τους 15 συνολικά της παράταξης «Μαζί για τον Πολίτη». Δεν ψήφισαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης, οι: Γιώργος Γιολδάσης και Βαγγέλης Κωνσταντής.

Το σχόλιο μεγάλου μέρους από το παρευρισκόμενο κοινό ήταν ότι θα προτιμούσαν ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον πρώτο πλειοψηφούντα από την ίδια παράταξη κ. Ευαγγέλου Χρήστο

Στην συνέχεια ο προσωρινός πρόεδρος κ. Ευαγγέλου Χρήστος κάλεσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιολδάση Δημήτριο να έρθει στο προεδρείο για να πάρει την θέση του και να συνεχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και έγινε.

Ο νέος πρόεδρος χαιρέτισε κι αυτός την συνεδρίαση και είπε επιγραμματικά την εξής φράση: «… Να αφήσουμε τα παλιά πίσω και όλοι μαζί να εργαστούμε για να φτιάξουμε έναν νέο Δήμο…».

Στην συνέχεια κάλεσε την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις υποψηφιότητες των μελών της νέας Δημοτικής Επιτροπής, το οποίο και έγινε.

Ενημερωτικά, η νέα Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ζηρού, θα ασκεί τις αρμοδιότητες που είχαν ως τις 31-12-2023: η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Εκτελεστική Επιτροπή, οι οποίες και καταργήθηκαν. Στην Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ζηρού, οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος κ. Ζυγούρης Γεώργιος, ή ο αντιδήμαρχος που αυτός θα ορίσει.

Ψηφίστηκαν τέσσερα τακτικά μέλη από την πλειοψηφία και δύο από την αντιπολίτευση, καθώς και τα αναπληρωματικά τους.