Ενημέρωση από τις εργασίες της νέας δημοτικής αρχής.

Τομέας ύδρευσης.

Το Κέντρο Ελέγχου όλης της ύδρευσης του Δήμου στο κινητό του αντιδημάρχου.

Στο κινητό τηλέφωνο του αντιδημάρχου ύδρευσης κ. Χρήστου Βασίλη, σε μια ειδική εφαρμογή, είδαμε όλες τις δεξαμενές όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Ζηρού.

Ο αντιδήμαρχος μας έδειξε σε ενεργό χρόνο τα αντλιοστάσια της Φιλιππιάδας, του Γυμνοτόπου, του Τσαγκαρόπουλου, του Πολυσταφύλου, των Παπαδατών.

Ο κ. αντιδήμαρχος μπορεί πλέον να βλέπει από το κινητό του, ποια αντλιοστάσια δουλεύουν, και ποια δεν δουλεύουν.

Αν πατήσει κλικ, σε ένα συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, ανοίγει αμέσως το σχέδιο του αντλιοστασίου αυτού.

Εκεί βλέπει κανείς τα εξής:

Αν η αντλία είναι πράσινη, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη αυτή αντλία είναι σε λειτουργεία αυτή την στιγμή.

Αν η αντλία είναι μπλε, σημαίνει ότι αυτή η αντλία είναι σε αναμονή.

Αν η αντλία βγάζει κόκκινο, τότε σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός σύνδεσης, όπως π.χ. μια τέτοια που κάηκε από κεραυνό.

Βλέπει επίσης κάποιος την στάθμη της κάθε δεξαμενής των αντλιοστασίων των χωριών μας στον τρέχοντα χρόνο.

Τέρμα στην υπερχείλιση της δεξαμενής Ζορμπά στο Θεσπρωτικό

Στο Θεσπρωτικό για πολλά χρόνια συνέβαινε το εξής παράδοξο:

Μόλις γέμιζε η δεξαμενή ύδρευσης Ζορμπά, τότε το νερό χύνονταν από την υπερχείλιση. Κι αυτό κρατούσε ώρες, κάποτε και για πολλές μέρες. Όσοι περνούσαμε από εκεί, όλοι το γνωρίζουμε αυτό, ότι έτρεχε τέτοιο μικρό ποτάμι από την υπερχείλιση της δεξαμενής Ζορμπά. Κι όλη αυτή η ηλεκτρική ενέργεια για να έρχεται χωρίς λόγο το νερό από την Πριάλα και να χύνεται από την δεξαμενή Ζορμπά, βάραινε τους δημότες του Θεσπρωτικού και όχι μόνο. Όταν το νερό που έτρεχε ήταν πολύ, τότε ο συμπολίτης μας κ. Ζορμπάς δεν μπορούσε να περάσει για να πάει στο σπίτι του και όλο διαμαρτύρονταν. Δεν ξέρουμε τι απέγιναν οι διαμαρτυρίες του…

Ο νέος αντιδήμαρχος με την βοήθεια των τεχνικών έδωσε λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας μεταξύ δεξαμενής Ζορμπά και αντλιοστασίου Πριάλας.

Έτσι, η δεξαμενή Ζορμπά τώρα επικοινωνεί με το αντλιοστάσιο του Θεσπρωτικού στην θέση Πριάλα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην δεξαμενή Ζορμπά, εκτός από την βόρεια κεραία που αυτή επικοινωνεί με την Πριάλα, υπάρχουν άλλες δύο κεραίες για να επικοινωνεί με άλλες δεξαμενές.

Εμείς ευχόμαστε να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά η επικοινωνία μεταξύ δεξαμενής Ζορμπά και Πριάλας, στο Θεσπρωτικό, για να μη ξαναγίνονται ποτάμια μέσα στην κωμόπολη του Θεσπρωτικού.

Τομέας φωτισμού.

175 λάμπες φωτισμού μπήκαν σε κολώνες που δεν λειτουργούσε ο δημοτικός φωτισμός.

Χθες, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού, κ. Τσάτσος Γιάννης, μας έλεγε  ότι άλλαξε εκατόν εβδομήντα πέντε (175) λάμπες.

Τον ρώτησα: Μήπως έχεις λάθος;

Πρόεδρος: Δεν έχω λάθος. Μαζί με τον ηλεκτρολόγο πήγαμε και τις βάλαμε μία-μία. Περάσαμε όλο το χωριό να δούμε ποιες λάμπες δεν δουλεύουν.

Ο Πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε ότι πολλές από τις λάμπες δεν αλλάζουν επειδή έχουν σπάσει τα ντουί από πάνω τους και έτσι ο αλουμινένιος στύλος που τις πιάνει από κάτω, δεν μπορεί να τις αλλάξει. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί το γερανοφόρο όχημα προκειμένου να αποκαταστήσει τα ντουί. Σε μερικές από αυτές κρέμονταν σκέτα καλώδια από τα ντουί.

Εμείς οι πολίτες περιμένουμε. Περιμένουμε να δούμε το Θεσπρωτικό όπως ήταν παλιότερα. Χωρίς να βυθίζεται στο σκοτάδι κάθε φορά που βρέχει, χωρίς να περνάνε ποτάμια νερού από την υπερχείλιση της δεξαμενής του και αυτά να τα πληρώνουν οι δημότες, χωρίς τις λακκούβες στους δρόμους.

Θέλουμε να είναι ομαλή και χωρίς προβλήματα η καθημερινότητά μας.

Ελπίζουμε να δούμε κάτι καλύτερο.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, όπως αναφέρθηκαν ήδη.

Καλή είναι και η εργασία χωρίς προβολές, χωρίς αλαζονεία, χωρίς επάρσεις. Αθόρυβα και αποτελεσματικά. Άλλοι θα κρίνουν τι γίνεται και τι δεν γίνεται.